Hoe kiest u het beste puppyvoer voor uw hond

U bent zich bewust van het belang van een gezonde voeding voor uw nieuwe hond en u hebt naarstig onderzoek gedaan naar de best mogelijke voeding voor hem. U wilt hem iets geven dat gezond, voedzaam en bovenal veilig is. Helaas zijn er tegenwoordig zoveel verschillende merken verkrijgbaar in de dierenwinkels dat het kiezen van de juiste voeding een overweldigende taak kan zijn. Met zo veel opties om uit te kiezen en zo veel tegenstrijdige informatie online, is het niet altijd gemakkelijk om het beste puppyvoer voor uw hond te kiezen. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen! In deze blogpost leert u alles wat u moet weten over het kiezen van het beste puppyvoer Orijen puppy voor uw hond. Daarnaast hebben we ook onze topaanbevelingen voor enkele van de beste merken puppyvoer die momenteel op de markt zijn op een rijtje gezet.

Waar moet je op letten als je puppyvoer kiest

Er zijn een paar belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een Ecostyle hondenbrokken aanbieding. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot: De eiwitbron in het voer (bijv. kip, lam, zalm) De vetbron in het voer (bijv. omega 3- of 6-vetzuren) de bron van koolhydraten in het levensmiddel (bv. maïs, tarwe of rijst) De voedingswaarde van het levensmiddel (calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten, enz.) De prijs van het levensmiddel Toegevoegde vitaminen of mineralen in het voer Of uw puppy een speciaal dieet volgt (bijv. graanvrij, gevoelige maag, enz.) U moet er ook rekening mee houden dat puppy’s heel snel groeien, en dat hun voedingsbehoeften verschillen van die van volwassen honden. U kunt uw volwassen hond dus hetzelfde merk voer geven als een puppy, maar dat moet u niet doen. De meeste puppyvoeding bevat meer vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten dan voeding voor volwassen honden, wat vooral belangrijk is voor opgroeiende puppy’s. In dit geval moet u kiezen voor puppyvoer voor honden van grote rassen.

Soorten puppyvoer

Puppyvoer is er in verschillende vormen. Het kan droog, nat of een combinatie van beide zijn. De vorm van het voer hangt af van de ingrediënten die gebruikt worden om het te maken. Droogvoer wordt meestal gemaakt van granen zoals maïs, tarwe of sojabonen, terwijl natvoer wordt gemaakt van vlees, groenten en een verscheidenheid van andere ingrediënten. Droogvoer is over het algemeen goedkoper dan natvoer, maar natvoer van hoge kwaliteit kan voedzamer zijn dan droogvoer van lage kwaliteit. Als u besluit uw puppy droogvoer te geven, kunt u het bevochtigen met water, zodat het voor hem gemakkelijker te verteren is. U kunt uw puppy zowel nat- als droogvoer geven, maar het is niet aan te raden om tussen de twee soorten voer te wisselen. De voedingswaarde van het voer blijft dan namelijk niet constant en uw puppy kan ondervoed raken als u te vaak van voeding verandert.

Welk merk is het beste?

Bij het kiezen van een merk puppyvoer is het eerste waar u naar moet kijken de ingrediënten. En als u toch bezig bent, kunt u ook de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op de zijkant van de zak controleren. Het eerste waar je naar moet kijken is de eiwitbron. De meeste puppy’s groeien op met een dieet op basis van kip, maar er zijn ook een paar andere populaire opties. Wat de vetbron betreft, wil je er zeker van zijn dat het een omega-3 of omega-6 vetzuur is, en geen ongezond verzadigd vet. Vervolgens moet u de koolhydraatbron controleren. Dit wordt meestal vermeld als “rijst,” “maïs,” of “aardappelen,” maar je kunt ook een paar andere soorten koolhydraten tegenkomen. En tot slot, vitaminen of mineralen die aan het voedsel zijn toegevoegd. Deze kunnen per merk verschillen, maar ze worden vaak toegevoegd om puppy’s met gewrichtsproblemen of een gevoelige maag te helpen.

Hoe lees je het etiket van hondenvoer?

Voordat u een zak puppyvoer koopt, moet u het etiket op de achterkant van de zak controleren. Hierop staan alle details over het voer, waaronder de ingrediënten, de voedingswaarde (calorieën, eiwit, vet, enz.) en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De ingrediënten worden vermeld in volgorde van meest naar minst. Dit betekent dat het eerste ingrediënt het meest prominent aanwezig is in het product, en het laatste het minst prominent is. Dit is belangrijk omdat u er zeker van wilt zijn dat het hoofdingrediënt van de voeding iets gezonds is, zoals kip, lam, zalm of groenten. Als het iets ongezonds is zoals maïs of sojabonen, kan het ernstige spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Conclusie

Puppy’s zijn zeer gevoelige wezens en hebben een speciaal dieet nodig om goed te gedijen. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel verschillende merken puppyvoer op de markt. En hoewel er zeker enkele betere opties zijn dan andere, kunt u met een beetje onderzoek een puppyvoer vinden dat zowel voedzaam als veilig is voor uw hond.