BBQ kopen

Hoe maak je een stenen barbecue? Een stap voor stap gids

Ben je op zoek naar een manier om het buitenleven naar binnen te halen en van je volgende barbecue in de achtertuin een onvergetelijke barbecue te maken? Het bouwen van je eigen stenen barbecue kan de perfecte oplossing zijn! Het is een leuk en lonend project waar het hele gezin van kan genieten en dat een uitstekende kookmogelijkheid biedt voor zomerse bijeenkomsten en buitenfeesten. Met een beetje planning en de juiste materialen kunt u een unieke, duurzame en stijlvolle stenen barbecue bouwen in uw eigen achtertuin. In deze gids vind je duidelijke en gemakkelijk te volgen stappen waarmee je een prachtige stenen barbecue maakt die het middelpunt wordt van je buitenkoken. Aan de slag dus!

Verzamel de materialen die je nodig hebt

– Bouwmaterialen – Je hebt materialen nodig die geschikt zijn voor gebruik in de bouw. U kunt bakstenen, stenen of betonblokken gebruiken om uw barbecue te bouwen. Je hebt ook zand, cement en water nodig om de mortel te maken. Zorg ervoor dat u materialen kiest die duurzaam zijn en niet snel zullen barsten of breken wanneer u ermee werkt. – Gereedschap en uitrusting – Afhankelijk van het type barbecue dat je gaat bouwen, heb je misschien wat extra gereedschap nodig. Een kruiwagen of een cementmolen zullen van pas komen bij het mengen van de mortel. Een schop, een schoffel en een hamer helpen u de grond te egaliseren en de fundering te leggen. Een metalen liniaal, een waterpas en een meetlint helpen u een recht en horizontaal bouwwerk te maken. – Accessoires – U hebt een grill en kookgerei nodig, en een afdekking om uw stenen barbecue te beschermen tegen de elementen. Misschien wilt u ook wat buitenverlichting installeren om een warme, uitnodigende sfeer te creëren wanneer u aan het entertainen bent.

Bepaal de grootte en vorm van uw barbecue

– Locatie – Voordat u begint met het bouwen van uw barbecue, moet u de beste plek ervoor bepalen. Dit is waar je nodig hebt om verschillende factoren te overwegen, zoals de grootte van uw achtertuin, de beschikbare ruimte, en het type barbecue dat u wilt bouwen. U kunt een kleine barbecue bouwen voor een kleinere buitenruimte of een grotere voor een grotere buitenruimte. – Plan – Het is belangrijk om een plan voor uw barbecue voordat je begint te bouwen. Op deze manier zul je in staat zijn om een stevige en duurzame structuur te bouwen. U kunt ook kiezen voor een ontwerp dat de architectuur van uw huis zal aanvullen. – Materialen – Zodra u hebt besloten over de grootte en de vorm van uw barbecue, moet u bepalen het soort materialen die u wilt gebruiken. U kunt bakstenen, stenen of betonblokken gebruiken om uw barbecue te bouwen. U kunt ook een combinatie van deze materialen.

Bereid de grond voor en maak hem vlak

– Locatie – Kies een locatie voor uw barbecue die uit de buurt ligt van bomen en andere objecten die de wind en de zon kunnen blokkeren. Zo blijft de barbecue koeler tijdens feestjes en bijeenkomsten. Het is belangrijk op te merken dat u een barbecue niet te dicht bij uw huis moet bouwen, omdat de rook de verf kan beschadigen. – Drainage – Voordat u de grond egaliseert, moet u de drainage controleren en eventueel aanpassen. Zo voorkomt u dat water zich ophoopt en uw stenen barbecue beschadigt. – Oppervlak – Zorg ervoor dat het oppervlak van de grond waar u uw barbecue wilt bouwen vlak is. Als dit niet het geval is, moet u nog wat aanpassingen doen voordat u begint met de bouw. – Voorbereiding ondergrond – Nadat u de ondergrond heeft voorbereid, kunt u beginnen met het voorbereiden van de grond voor de barbecueconstructie. Begin met het verwijderen van puin en gras van de grond. Als de grond hard is, kunt u deze egaliseren met een schop of een schoffel. U moet ook het oppervlak harken om eventuele kluiten vuil te verwijderen en glad te maken.

Leg de fundering

– Vorm – Voordat u begint met het leggen van de fundering voor uw barbecue, moet u de vorm en grootte van de structuur bepalen. Zodra je de vorm hebt bepaald, kun je de vorm van de barbecue op de grond gaan markeren. – Vorm en grootte – De ideale vorm voor een barbecue structuur is een rechthoek, omdat deze vorm het sterkst is als het gaat om het dragen van een zware lading. De grootte en vorm van de barbecue zal afhangen van het aantal mensen dat u tegelijk boven de barbecue wilt kunnen koken. – Egaliseren van de grond – Als je de basis voor de barbecue hebt gelegd, moet je die egaliseren met een schop en een schoffel. Zorg ervoor dat de grond perfect vlak is voor je begint te bouwen, want elke oneffenheid zal merkbaar zijn zodra je de stenen begint te leggen.

Begin met het bouwen van de muren

– Vorm – Bepaal de vorm van de stenen of blokken die je wilt gebruiken om de muren van de barbecue te bouwen. Bedenk dat de barbecue er het beste uitziet als je in elke muur stenen of blokken van dezelfde vorm en grootte gebruikt. – Afstand – U moet de juiste afstand tussen de stenen of blokken creëren, zodat de muren stevig en stabiel zijn. De stenen of blokken moeten onderaan beginnen met een tussenruimte van 3/4 inch en bovenaan eindigen met een tussenruimte van 1/2 inch. – Stenen leggen – Begin met het leggen van de stenen voor de wanden van de barbecue. U moet een waterpas gebruiken om ervoor te zorgen dat de stenen perfect waterpas liggen. Als één of twee stenen niet waterpas liggen, kan dat de hele muur ongelijk maken.

Installeer de grill

– Type – Zodra je de muren van de barbecue hebt gebouwd, kun je beginnen met het installeren van de grill. Kies een grill die geschikt is voor uw behoeften en waarmee u een grote verscheidenheid aan gerechten kunt bereiden. – Locatie – Kies een locatie voor de barbecuegrill. U wilt de grill op een plek waar hij veel zonlicht krijgt, zodat hij snel heet kan worden. – Plaatsing – Zodra u de locatie voor de grill hebt gekozen, plaatst u deze op de grond en markeert u de plaats van de grill op de grond. Zorg ervoor dat de grill op gelijke hoogte met de grond staat, zodat u de grill correct kunt installeren.

Plaats de stenen

– Grootte – Zodra je de barbecuewanden hebt gebouwd en de grill hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het plaatsen van de stenen op de barbecue. U kunt grote of kleine stenen op de barbecue gebruiken met slimbestraten, afhankelijk van uw voorkeuren. – Patroon – Je kunt stenen van één patroon gebruiken of een combinatie van verschillende stenen op de barbecue. Houd rekening met het type barbecue dat je bouwt, de materialen die je gebruikt en de vorm van de stenen om een ontwerp te maken dat bij de barbecue past. – Afwerking – Als je de stenen hebt gelegd, kun je de wanden van de barbecue afwerken met een dun laagje mortel. Zo blijven de stenen op hun plaats en vallen ze niet van de barbecue. – Genieten – Als je klaar bent met het bouwen van je stenen barbecue, kun je buiten feestjes en barbecues organiseren. Uw vrienden en familie zullen versteld staan van het mooie buitenelement dat u hebt gebouwd en zullen het vaak willen gebruiken!

Reinig en kruid de stenen barbecue

– Zeep en water – Maak de barbecue schoon met een mengsel van water en zeep. Zo verwijder je al het vuil van de barbecue. – Olie – Wrijf wat olie op de stenen van de barbecue om ze te beschermen tegen de elementen. Dit helpt de barbecue zijn nieuwe look te behouden en voorkomt uitdroging en barsten. – Warmte – De barbecue stenen moeten worden blootgesteld aan hoge temperaturen om te voorkomen dat ze barsten. U kunt dit bereiken door de grill een dag of twee aan te laten staan.

Geniet van uw stenen barbecue!

Zodra je je stenen barbecue hebt gebouwd, kun je hem gebruiken voor heerlijke barbecues, feestjes en andere buitenbijeenkomsten. Zorg ervoor dat je bij het bouwen van je barbecue elke stap nauwkeurig volgt, zodat je een mooie en duurzame buitenaccommodatie creëert.