beleef je tuin

Vier manieren om deze winter van uw tuin te genieten

De winter is een geweldige tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht. Maar met koud weer komen lange nachten en korter daglicht. Dit kan een moeilijke tijd zijn om buiten te gaan tuinieren. Maar laat dat u niet tegenhouden! U kunt ook in de winter nog van de voordelen van uw tuin genieten. Hier zijn een paar manieren waarop u deze winter toch van uw tuin kunt genieten. #Leefinjetuin

Controleer uw bodem

De eerste stap is het controleren van de grond. Je wilt geen zaadjes of zaailingen in koude, vochtige grond planten, dus het is belangrijk om te controleren of de grond niet bevroren is voordat je iets plant. Als de grond te nat is, kun je een tuinfrees of spade gebruiken om er wat droog zand in te mengen. Dit helpt het vocht te absorberen en voorkomt dat je planten te lang in koud water staan. U kunt ook een laag stro of bladeren op de grond leggen voordat u iets plant om te voorkomen dat het vochtig en drassig wordt.

Bloembollen planten

Een manier om deze winter van uw tuin te genieten is het planten van bloembollen. Dit kan een leuke activiteit zijn om met het gezin te doen, vooral als je kinderen hebt. Bollen zijn gemakkelijk te planten en ze zijn er in verschillende kleuren en maten. Bovendien kunnen ze jaren meegaan!

Kruiden en bloemen planten

Een geweldige manier om in de winter van uw tuin te genieten is het planten van kruiden en bloemen. Dit kan zo simpel zijn als een paar potten op je vensterbank of zo uitgebreid als een kas. Alles planten is een geweldige manier om een vroege start te maken met de lente, wanneer het weer tijd is om buiten te planten.

Maak gebruik van tuinieren in bakken

Tuinieren hoeft niet per se met een schep buiten te gebeuren. U kunt nog steeds genieten van de voordelen van tuinieren door gebruik te maken van bakken. Er zijn veel verschillende soorten bakken die u kunt gebruiken voor uw planten, van terra cotta potten tot houten kisten en plastic bakken. Dit is een geweldige optie voor degenen die willen tuinieren, maar niet veel ruimte in hun tuin hebben. Het maakt het ook gemakkelijker voor u om uw planten te verplaatsen wanneer het tijd is om ze naar binnen te halen.

Houd je compostvat actief

De eerste manier om in de winter van uw tuin te genieten, is door uw compostvat actief te houden. U kunt dit doen door voedselresten en ander organisch materiaal aan de compost toe te voegen. Dit genereert warmte, waardoor uw huis warmer blijft in de winter.

Conclusie

De winter is een geweldige tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht. Maar met koud weer komen lange nachten en korter daglicht. Dit kan een moeilijke tijd zijn om buiten te tuinieren. Maar laat dat u niet tegenhouden! Ook in de winter kunt u van de voordelen van uw tuin genieten. Lees onze tuin blog en leer meer over een paar manieren waarop u deze winter toch van uw tuin kunt genieten.