tuintafel kopen

Buiten gezond te eten terwijl je van de zon geniet

Als je op zoek bent naar manieren om goed te eten en te genieten van wat broodnodige zonneschijn, lees dan verder. Want we weten dat je een druk persoon bent die niet veel tijd over heeft. Maar gelukkig zijn er manieren om goed te eten en toch van de zon te genieten. Op je tuinterras of balkon kun je vaak heel wat heerlijke uurtjes in de zon doorbrengen. En wat is er er nou heerlijker dan te genieten van een voedzame maaltijd zittend op je tuinmeubels.

Maak gezonde traktaties

Sommige mensen zijn afkerig van het eten van fruit en groenten, maar je kunt in ieder geval gezonde traktaties voor ze maken. Het maken van fruit ijslolly’s is geweldig voor de zomermaanden, net als smoothies. Ze zijn gemakkelijk te bereiden, vullen en zijn verfrissend.

Plan vooruit

Als je op zoek bent naar een gezond lunchidee, kun je overwegen om het van tevoren in te pakken. Als je nog wat fruit en groenten over hebt van het avondeten van gisteravond, maak dan een sandwich of braad zelfs een hele kip.

Snacks en lunch

Een van de leuke dingen van buiten eten is het genieten van lunch of snacks in de zon. Er zijn zoveel verschillende opties. Maar hier zijn enkele veel voorkomende gerechten: Sandwiches (kalkoen, ham, of tonijnsalade). Brood of wraps met toppings zoals avocado en tomaat. Tacosalade (gehakt, sla, tomaat, ui en salsa). Nacho’s (chips met gesmolten kaas en bonen). Hummus en chips. Groente sticks met hummus of ranch dressing. Kaasblokjes op crackers met druiven en selderijstengels.

Dit zijn maar een paar idee├źn – er zijn eindeloos veel mogelijkheden!

Drink water

Ja, dit is voor de meesten van ons een gegeven. Maar we kunnen er niet genoeg van drinken en soms, zelfs als we dat doen, krijgen we niet de voordelen die we zouden moeten hebben. Zorg ervoor dat je water drinkt. Het geeft je energie, helpt je gehydrateerd te blijven als je in de zon zit en spoelt gifstoffen uit je lichaam.

Tips voor gezond eten

Tip 1: Maak veel gebruik van de gezonde producten. Als u goed wilt eten, begin dan met iets basaals als een gezonde salade. Dit is een geweldige manier om veel vers fruit en groenten te eten. Het vult niet alleen en zorgt voor een gezondere maaltijd, maar geeft uw lichaam ook de voedingsstoffen die het nodig heeft om optimaal te functioneren. Over het algemeen hebben mensen die veel groenten en fruit eten minder kans op chronische ziekten dan mensen die dat niet doen.

Tip 2: bereid je eigen. Als je van de zon wilt genieten zonder je schuldig te voelen, maak dan zelf je eten klaar. Dit is niet alleen beter voor je taille (minder kans op obesitas), maar ook voor het milieu (minder uitstoot van broeikasgassen). Door je eigen eten te bereiden bespaar je ook nog geld!

Tip 3: Ga er rustig bij zitten, bijvoorbeeld aan je tuintafel. Dat geeft rust en het bevordert je spijsvertering.