gezond afvallen

De beste voeding om te eten voor gewichtsverlies

Als het op afvallen aankomt, is ieder mens anders. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander misschien niet. Er zijn echter een aantal algemene regels die u kunnen helpen bij het afvallen. Veel mensen worstelen met hun gewicht. Ze willen van het vet op hun lichaam af en in een betere vorm komen. Als u een van hen bent, zult u willen blijven lezen om te ontdekken een aantal van de beste voedingsmiddelen te eten voor gewichtsverlies. Je zou verbaasd zijn over hoeveel van deze voedingsmiddelen je al consumeren. In dit artikel belicht dietist Mandy Breure enkele van de beste voedingsmiddelen om te eten voor gewichtsverlies.

Welke voedingsmiddelen zijn het beste om af te vallen?

Er zijn veel verschillende voedingsmiddelen die u kunnen helpen gewicht te verliezen. Hier zijn enkele van de beste voedingsmiddelen om te eten voor gewichtsverlies:

Leine eiwitten zijn geweldig omdat ze helpen je metabolisme op peil te houden terwijl ze je ook helpen je langer vol te voelen. De sleutel is om te zorgen voor de kwaliteit van de eiwitten die je eet, wat betekent dat je moet kiezen voor grasgevoerd rundvlees, wilde zeevruchten, en biologisch gevogelte.

Groenten zijn belangrijk omdat ze veel vitaminen en voedingsstoffen bevatten die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Dit zijn onder andere wortelgroenten zoals bieten, rapen, wortelen en pastinaken. Maar ook spinazie, courgette, snijbiet en boerenkool en kruisbloemige groenten zoals broccoli en bloemkool. Misschien hoeft u niet al deze groenten elke dag te eten. Kies uit één of twee soorten per week.

Bessen zijn ook uitstekend voor gewichtsverlies omdat ze antioxidanten bevatten die uw lichaam helpen zich te ontdoen van gifstoffen. Ze leveren ook vezels samen met gezonde vetten, die kunnen helpen bij verzadiging.

Bonen zijn rijk aan eiwitten, complexe koolhydraten en vezels die allemaal bijdragen aan verzadiging. Een portie moet ongeveer vier ons zijn met een half kopje bruine rijst of quinoa als een goede koolhydraatbron om overtollige eiwitten te absorberen. Bonen zijn er ook in verschillende smaken, dus ze vervelen nooit!

Bonen

Bonen is een voedingsmiddel dat u kunt eten om af te vallen. Het is voornamelijk gemaakt van sojabonen en het heeft een lekkere smaak. Dit is beter dan andere opties op de markt, omdat het u niet alleen helpt gewicht te verliezen, maar u ook voorziet van eiwitten.

Bessen

Bessen is een vrucht die naar aardbeien smaakt. Bessen bevatten weinig calorieën en hebben een hoog watergehalte. Ze zijn ook rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Je kunt ze vers eten of er jam van maken.

Wat kun je het beste eten?

Hier zijn de beste voedingsmiddelen om te eten om af te vallen.

1) Het eerste voedsel dat het beste is voor gewichtsverlies is kalkoenfilet. Kalkoenborst is een caloriearm en eiwitrijk voedingsmiddel. Een probleem met veel diëten is dat ze eiwit missen, wat kan leiden tot spierafbraak en een vertragend metabolisme. Als je gezond eet en traint, zal het toevoegen van kip- en kalkoenfilet je helpen je spieren sterk te houden en een snellere vetverbranding te bevorderen.

2) Het tweede voedsel op deze lijst van de beste voedingsmiddelen om te eten voor gewichtsverlies is zalm. Zalm bevat veel omega-3 vetzuren die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren door het cholesterolgehalte laag te houden, ontstekingen in gewrichten te verminderen, de bloeddruk te verlagen en de hersenfunctie te stimuleren.

3) Het derde voedsel op deze lijst van de beste voedingsmiddelen om te eten voor gewichtsverlies is een appel. Een appel lijkt op het eerste gezicht misschien geen dieetvriendelijke optie, maar appels bevatten eigenlijk minder calorieën dan andere vruchten zoals sinaasappels of bananen omdat ze dichter zijn in voedingsstoffen en vezels. Ze hebben ook een hoog watergehalte, waardoor ze vullen en je sneller een vol gevoel hebt, zodat je later op de dag minder eet!

4) Het vierde voedsel op deze lijst van de beste voedingsmiddelen om te eten voor gewichtsverlies is Griekse yoghurt. Deze pittige ontbijt traktatie bevat probiotica die je maag gelukkig houden terwijl ze ook vetverbranding bevorderen tijdens de spijsvertering, evenals constipatie verlichting en verhoogde immuniteit!

Bladgroenten

Bladgroenten zijn niet alleen een goede bron van ijzer, foliumzuur en vitamine K, ze bevatten ook weinig calorieën en veel vezels. Een kop rauwe spinazie bevat slechts 39 calorieën, maar bevat wel meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Je kunt bladgroenten rauw eten of je kunt ze fruiten met wat olijfolie en knoflook.

Eieren

Eieren zijn een geweldig voedingsmiddel om af te vallen. Ze leveren de eiwitten die je nodig hebt in je dieet, plus ze hebben gezonde vetten en voedingsstoffen. Als je iets snel en gemakkelijk wilt klaarmaken voor het ontbijt, zijn eieren een uitstekende optie.

Conclusie

Wil je gezond afvallen? Dan zijn de beste voedingsmiddelen om af te vallen de gezonde vetten, peulvruchten, fruit, groenten en volle granen. Deze soorten voedsel helpen je om langer vol te blijven en voorkomen overeten.