Woman planting young tomatoes plant at the garden.

Soorten planten en hun classificatie

Planten zijn eukaryoten die overwegend fotosynthetisch zijn en behoren tot het koninkrijk van Plantae. Historisch gezien omvatte het plantenrijk alle niet-dierlijke levende organismen, hoewel de huidige definities sommige algen en sommige prokaryoten uitsluiten. Tegenwoordig zijn er ongeveer vijfhonderd verschillende soorten planten. Naast bloemen zijn er ook een paar verschillende soorten fruit. Hieronder staan ​​​​enkele van de meest voorkomende plantennamen en hun classificatie.

Bloeiende planten beginnen de reproductieve fase wanneer ze hun volledige groei bereiken. De bloemknoppen worden beschermd door kelkblaadjes. De volwassen bloemen zijn de meest aantrekkelijke delen van de plant en geuren heerlijk. De mannelijke en vrouwelijke reproductieve delen worden meeldraad en stamper genoemd, hoewel sommige soorten zowel mannelijke als vrouwelijke reproductieve delen in dezelfde bloem hebben. Deze verschillen kunnen voor verwarring zorgen. Ongeacht het type plant dat u in uw tuin heeft, is het altijd beter om vooruit te plannen, zodat u geen tijd tekort komt en uw voortgang niet uit het oog verliest.

Wanneer planten volgroeid zijn, beginnen ze aan hun reproductieve fase. Ze produceren zaden en bestuiven andere planten. De bloemknoppen worden beschermd door kelkblaadjes en beschermd door bloembladen. Wanneer de bloem volwassen is, wordt het een bloem genoemd en heeft het meestal levendig gekleurde bloembladen en sterke geuren. Het mannelijke deel van de bloem is de meeldraden, terwijl het vrouwelijke de stamper is. Sommige planten hebben zowel mannelijke als vrouwelijke reproductieve delen in dezelfde bloem.

Docks zijn grote vaste planten met lange bladeren en een kurk die gasuitwisselingsopeningen bevat. Deze planten verschijnen in het voorjaar en de zomer in gazons en borders. Hun zaden kunnen tot 50 jaar in de grond leven. Daarom zijn ze een uitstekende keuze voor een tuin. De bladeren van deze planten hebben opvallende vormen en kleuren. Deze soorten zijn uitstekend geschikt voor tuinen en zijn tolerant ten opzichte van arme grond. Als je niet wilt dat ze je gazon inhalen, probeer ze dan in een container te planten.

De meeste planten planten zich voort door te zaaien. Deze zaden kunnen worden verspreid door wind, water of dieren. Sommigen van hen worden gedragen door dieren en landen in de grond. Ze worden vervolgens verspreid door deze dieren. Terwijl andere planten dieren als bestuivers gebruiken, hebben onkruiden geen zaden. Ze worden door het water in de bodem verspreid en kunnen aan bomen en andere struiken groeien. De meeste soorten planten zijn aangepast aan arme grond en zijn winterhard.

Hoewel veel planten zich kunnen aanpassen aan veranderingen in hun omgeving, zijn ze op hun plaats geworteld. Zelfs als je een tuin hebt gekozen die gevoelig is voor overstromingen en verstikking, kunnen de wortels van je planten worden beschadigd en verzwakt. Als ze besmet zijn, vernietigen ze je hele tuin. Als je je zorgen maakt over ongedierte, kun je proberen onkruid op te graven.