tuincentrum

10 manieren om geld te besparen op tuinartikelen

Geld besparen bij het tuinieren is belangrijk, vooral als u het regelmatig wilt doen. Hoewel het mogelijk is om het te doen zonder veel uit te geven, is het niet gemakkelijk. Je moet het slim aanpakken en op zoek gaan naar manieren om geld te besparen. Koop je tuinartikelen bij een Tuincentrum Outlet. Daar kunt u voor minder geld de mooiste artikelen kopen. Heeft u de juiste materialen dan geven we u ook nog enkele geldbesparende tips over hoe u uw tuinaanleg en onderhoud kunt aanpakken.

Begin klein

Een manier om geld te besparen is om klein te beginnen. Zo kunt u uw tuin opbouwen zonder al teveel geld uit te geven. Begin met een paar planten en kijk hoe ze het doen voordat je in meer investeert. Als de planten het goed doen, kunt u meer in uw tuin investeren.

Kweek je eigen planten

Een van de beste manieren om geld te besparen op tuinbenodigdheden is om je eigen planten te kweken. Het kost niet veel tijd of geld, en je kunt er zo creatief mee zijn als je zelf wilt. Je kunt beginnen met zaden, planten kopen bij een outlet tuincentrum of zaden verzamelen van fruit en groenten uit je keuken. Je kunt oude potten gebruiken voor je nieuwe planten, en zelfs spullen die je in huis hebt, hergebruiken.

Handel met de buren

Een manier om geld te besparen op tuinbenodigdheden is door te ruilen met buren. Als u bijvoorbeeld een groentetuin wilt aanleggen, kunt u uw buurman aanbieden groenten te ruilen voor het gebruik van zijn achtertuin gedurende het groeiseizoen. Dat is gemakkelijker voor hen en maakt ruimte vrij voor u. Ruilen maar!

In bulk kopen

In het groot inkopen is een van de meest aanbevolen tips om geld te besparen. Zo kunt u meer tegelijk kopen en hoeft u zich geen zorgen te maken dat het zo snel op is. Het is ook de moeite waard om te zoeken naar winkels die korting geven als je een bepaalde hoeveelheid koopt, zoals Costco en Sam’s Club bijvoorbeeld.

Kweken in potten

Kweken in potten is een van de gemakkelijkste manieren om geld te besparen. Als je niet veel geld wilt uitgeven aan aarde, kun je goedkope materialen gebruiken zoals veenmos, perliet of vermiculiet, een pot met drainagegaten en wat potgrond van hoge kwaliteit. Je hebt ook een pot nodig met gaten in de bodem voor de waterafvoer. Een van de beste dingen van het kweken in potten is dat als je niet tevreden bent met het resultaat, je gemakkelijk van gedachten kunt veranderen en opnieuw kunt beginnen.

Koop niet herhaaldelijk zaden

Hoewel je het misschien niet beseft, zijn zaden verrassend duur. En als je genoeg ruimte hebt in je tuin en je wilt veel verschillende groenten kunnen planten, dan kan de aanschaf van zaden behoorlijk in de papieren lopen. De beste manier om geld te besparen is door zelf zaden te verzamelen. Je weet dan wat ze zijn en ze zijn gratis of kosten minder dan een dollar.

Uitrusten na het harde werk

Na al het harde werk heb je op deze manier heel wat geld bespaard in je tuin. Om jezelf te belonen kun je van het geld dat je overhoudt een echt tuinjacuzzi bij een Outlet Tuincentum kopen. Je zult verrast zijn wat je hier slechts aan zo’n heerlijk tuinbad hoeft uit geven. Maak van je tuin een heerlijke rustplaats!