De speciale voordelen van het gebruik van een kunstkerstboom

Goedkope kunstkerstbomen zijn perfect voor wie het liever iets minder natuurlijk heeft. Maar wat is het voordeel van een kunstboom ten opzichte van een echte? En welke is beter voor u en uw huis? Beide hebben hun voordelen, dus lees verder om de voor- en nadelen van elk type boom te leren kennen. U hoeft geen heel bos om te hakken om van de feestelijke sfeer van Kerstmis te genieten; u kunt gewoon kiezen voor een kunstboom in plaats van een echte. Kunstbomen missen misschien de geur en textuur van hun natuurlijke tegenhangers, maar ze hebben ook tal van voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom u dit jaar zou moeten overwegen een kunstboom te gebruiken…

Ze zijn makkelijker te onderhouden

Echte kerstbomen staan erom bekend dat ze moeilijk te onderhouden zijn. Ze moeten regelmatig water krijgen, hebben veel lucht nodig en moeten uit de buurt van warmtebronnen worden gehouden om uitdroging te voorkomen. En dan is er nog het afvalprobleem: het kan jaren duren voordat echte bomen zijn afgebroken, waardoor ze uiteindelijk bij het huishoudelijk afval terechtkomen. Een nepkerstboom daarentegen vergt heel weinig onderhoud. U kunt hem gewoon in een hoek van de kamer zetten, uit de weg. Aangezien het geen levende plant is, hoeft u zich geen zorgen te maken over water geven of hem van voldoende luchtstroom te voorzien. En hij draagt niet bij aan uw huishoudelijk afval, want hij kan gewoon worden weggegooid als het seizoen voorbij is.

Ze laten geen rommel achter

Echte kerstbomen zijn prachtig, maar ze zijn ook een stuk rommeliger dan kunstbomen. Ze hebben veel water nodig, dus ze druipen vaak als je ze water geeft. En als de feestdagen voorbij zijn, moet je de boom weggooien. Als je de boom hebt omgehakt, moet je de takken afhakken, de stam afhakken en de boom naar huis vervoeren. U moet ook een manier vinden om hem daarna weg te gooien. Een nepkerstboom daarentegen vergt niet zo veel moeite. U kunt hem gewoon in de hoek van de kamer zetten, uit de weg, en hem aan het einde van het seizoen weghalen wanneer u hem wilt weggooien.

Kunstbomen zijn veiliger voor huizen met huisdieren

Veel echte kerstbomen zijn schadelijk voor huisdieren. Ze kunnen verstikking veroorzaken, poten beschadigen als ze erop lopen, of zelfs leiden tot verstikking als het huisdier de naalden inslikt. Echte bomen werpen ook grote hoeveelheden dennennaalden af, die vast kunnen komen te zitten in de poten van uw huisdier, ingeslikt kunnen worden of overal in uw huis terecht kunnen komen. Een nepkerstboom is daarentegen veel veiliger. Het is onwaarschijnlijk dat hij schade toebrengt, zelfs als uw huisdier hem probeert op te eten. En hij geeft geen naalden af, dus u hoeft geen rommel op te ruimen. Een nepkerstboom is ook hygiënischer dan een echte, omdat hij gemakkelijk kan worden schoongemaakt met antibacteriële doekjes. Bovendien vergt hij niet veel onderhoud, dus u hoeft hem geen water te geven of uit de buurt van warmtebronnen te houden.

U kunt ze jaar na jaar gebruiken

Echte kerstbomen gaan maar een paar weken mee. Als je ze eenmaal hebt opgehangen, moeten ze na ongeveer twee weken weer worden opgeborgen. Echte kerstbomen zijn ook erg duur, met de meest bescheiden soorten die rond de $30 komen. Een nepkerstboom daarentegen kan jaar na jaar worden gebruikt. U kunt ze meestal voor een paar dollar kopen en ze dan gewoon weggooien als het seizoen voorbij is.

Ze ruiken heerlijk

Echte kerstbomen hebben één groot voordeel ten opzichte van nepbomen: ze ruiken heerlijk. En ze blijven heerlijk ruiken, zelfs nadat ze zijn neergehaald. Maar dat duurt niet lang – zodra ze niet meer vers zijn, verliezen ze hun geur, en dan moeten ze worden weggegooid. Een nepkerstboom daarentegen ruikt net zo lekker. En hij gaat de hele kerstperiode mee zonder zijn geur te verliezen. Bovendien kunt u geuroliën gebruiken om de boom te begeuren als u dat wilt, zodat u geen gedoe hebt met het vervangen van een echte boom.

The Bottom Line

Grote gekochte kunstkerstbomen hebben een aantal voordelen. Ze vergen niet veel onderhoud, geven geen rommel af, vereisen geen speciale verzorging en kunnen jaar na jaar worden gebruikt. Ze ruiken ook geweldig en stellen u in staat uw huis te versieren met zoveel kleur als u wilt. Echte kerstbomen daarentegen ruiken heerlijk en zien er prachtig uit. Maar ze vergen wel veel onderhoud en gaan niet erg lang mee.