hanging indoor plants, lipstick plant

Grote kamerplanten en kunstplanten op je balkon

Kamerplanten zijn een populaire keuze voor veel mensen die op zoek zijn naar een groene oase in huis. Maar wat als je geen ruimte hebt binnenshuis? Gelukkig zijn er ook grote kamerplanten die perfect geschikt zijn voor op het balkon.

Een van de meest populaire grote kamerplanten voor op het balkon is de Ficus Benjamina, ook wel de Weeping Fig genoemd. Deze plant is sterk en heeft weinig onderhoud nodig, maar heeft wel veel zonlicht nodig. Een andere grote kamerplant die geschikt is voor op het balkon is de Monstera Deliciosa, ook wel de Vruchtenmonstera genoemd. Deze plant heeft grote, opvallende bladeren en is een echte eyecatcher.

Geen onderhoud

Als je geen zin hebt om veel onderhoud te doen, maar wel wilt genieten van groen op je balkon, kun je ook kiezen voor kunstplanten. Deze planten zijn gemaakt van kunststof of stof en zien er precies hetzelfde uit als echte planten. Deze planten hebben geen water of zonlicht nodig en zullen er altijd mooi uitzien.

Zorg voor voldoende frisse lucht bij kunstplanten

Het is wel belangrijk om te realiseren dat kunstplanten geen zuurstof produceren zoals echte planten wel doen. Dus als je kiest voor kunstplanten, moet je ervoor zorgen dat je genoeg frisse lucht in huis hebt.